Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Posted on March 6 2013

Din fericire pentru iubitorii de coolth, aer conditionat, este din ce in ce mai eficiente. in ultimii 30 de ani, standarde mai stricte pentru aparatele de climatizare in tarile dezvoltate au mai mult de doua ori eficienta energetica a unor noi unitati. Timp de decenii, aer conditionat, a folosit tehnologia compresor aceeasi care ruleaza frigidere. Dar Coolerado, o companie americana, sustine ca a reduce costurile de energie cu 90%, folosind doar apa ca agent de racire: dispozitivele sale sunt dotate cu placi din material plastic, special concepute ca chill prin evaporare. Ei suflu jumatate de aer, imbibat cu apa calda si, in afara inapoi si sa trimita restul, racoros si uscat, in interiorul. Masinile pot fi chiar energie solara (desi obiceiurile lor insetate, nu se poate potrivi toate locurile fierbinti).

Aer conditionat conventionale trebuie sa overcool aerului, in scopul de a se scapa de umiditate.

Astfel de modificari sunt chiar mai benefice daca acestea evite utilizarea substantelor chimice, cum ar fi agent frigorific cu freon. Aceste fluide de racire cu aer conditionat scurge in atmosfera si sunt printre cele mai puternice de gaze cu efect de sera. Chiar si mai putin poluante lichide de racire, care au inlocuit pe scara larga tipuri anterioare produc efectele incalzirii, care sunt de 2000 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon a lui. Protocoale internationale au un ritm lent eliminate treptat mai rau, ozon-mananca gaze. Dar in timp, mult mai lent pentru inlocuirea echipamentelor vechi in tarile bogate, precum si fabrica proaspete de unitati in cele sarace, se bazeaza inca pe poluanti care sunt mai vechi, sa boot-eze, inca contrabanda in cantitati mari in tarile in care acestea sunt menite sa fie interzis.

Ce poate fi mai greu pentru a atenua efectele sunt mai subtile negative pe care le-a avut de aer conditionat pe mediile in care oamenii traiesc si muncesc. incepând cu anii 1940, control Clima a determinat arhitectii sa plafoane inferioare si resturi de caracteristici, cum ar fi placute balcoane si terase, care scurgeri de aer costisitoare racit in lumea exterioara. in loc de a fi distantate pentru a permite aerului sa circule, sau fiind construit in jurul curtilor, cladirile au tendinta de a fi boxlike si bine ambalate impreuna. Asta poate crea "canioane de caldura", in cazul in care fiecare cladire cu aer conditionat unitatea ruleaza la viteza maxima intr-o cursa zadarnica impotriva vecinilor sai. in aglomerarile urbane trântit ale Americii de Sud, la fel ca in Golf si orase, cum ar fi Singapore, oameni care cauta compania gasi mai putine spatii libere comunale deschise, si sunt mânati loc in locatii comercializate de interior, cum ar fi mall-uri.

Poate ca raspunsul cel mai ambitios la astfel de probleme vine de la Amory Lovins, de Institutul Rocky Mountain, un think-tank care promoveaza eficienta energetica. El sustine ca o combinatie de design atent si a noilor tehnologii poate minimiza sau chiar elimina nevoia de aer conditionat. Abordarea lui incepe cu arhitectura: evitarea de culoare inchisa suprafetele externe, folosind arbori si alti furnizori de umbra, si instalarea de izolare corespunzatoare si ferestre moderne, care permit, in lumina, dar reflecta caldura. Acestea pot fi costisitoare pentru a instala, dar extrem de redus nevoia de racire cu aer si, prin urmare costul prestatiei.

Nici nu este aer conditionat singura modalitate de a reduce temperatura in interior.Pulverizarea apei pe un acoperis ofera fior naturale prin evaporare, la fel ca si proiectele de turnuri.

Acesta este un subset de HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat).Scopul final al HVAC, este de a oferi confort pentru traiul de zi cu zi.

Sa mergem printr-un explicatii privind "H" si "V" parte, inainte de a intra in"AC" sectiune.

in cele din urma, "AC", este o forma scurta de, aer conditionat.

Contrar credintei populare, nu este vorba doar despre conditionat de agent frigorific de aer completat.Cuvântul "conditionat" in sine, sugereaza ca, aparate de aer conditionat ar trebui sa conditioneze aer, pentru a ajunge la nivelul de confort al ocupantilor intr-o camera.

Echipament ar trebui sa faca orice, sau o combinatie din urmatoarele, pentru a ajunge la nivelul de confort,

Echipamente, care pot modifica temperatura aerului, prin intermediul racire este cunoscut sub numele de aparat de aer conditionat . Acesta se numeste un pompa de caldura , in cazul in care este folosit pentru incalzire.

Comment on this post